Wierookkruiden en harsen branden

Wierookkruiden en harsen branden

Het branden van wierookkruiden en harsen wordt al sinds de oudheid gedaan. Er zijn verschillende manieren om wierookkruiden en harsen te branden;

 De meest bekende manier is in een schaaltje met houtskool. Doe onder in het schaaltje wel wat droog zand want houtskool wordt bij het branden heet en het zand absorbeert de hitte. Als de houtskool is aangestoken kun je er wierookkruid en/of hars op strooien. 

 Je kunt ook een netbrander gebruiken. Hier plaats je de houtskool op het netje. Je hebt dan geen zand nodig. Let wel op, want ook een netbrander kan warm worden door de houtskool. Het is verstandig om iets, zoals een onderzetter onder de brander te plaatsen.


 De meest gemakkelijke manier om wierookkruiden en harsen te branden is een zeefbrander. Hierbij heb je geen houtskool of zand nodig, je gebruikt namelijk een waxinelichtje. Steek het waxinelichtje aan en strooi op het zeefje de wierookkruiden en/of harsen. 

Welke methode je ook gebruikt, gebruik niet teveel van de wierookkruiden en/of harsen. Je kunt altijd wat toevoegen als je dat wilt. 

Terug naar blog