Wicca of Hekserij

Wicca of Hekserij

Wicca en Hekserij wordt vaak als een en hetzelfde gezien, echter dit is niet het geval. Er zijn grote verschillen. Hieronder ga ik daar dieper op in.

Wicca is een religie, er worden een God en een Godin vereerd, hekserij is een levenswijze, in die levenswijze is ruimte om te geloven in die God en die Godin, maar het hoeft niet. 

Dan is het zo dat er bij Wicca een hiërarchische structuur is, er zijn een Hoge Priester en een Hoge Priesteres. In de coven, een groep van meestal maximaal 13 heksen die samen rituelen doen en jaarfeesten vieren, wordt je opgeleid en ingewijd. Binnen hekserij zijn geen covens en is een hiërarchie vaak niet aanwezig.

Hekserij is oeroude kennis over de krachten van de natuur. Heksen leven in evenwicht met de natuur. Ze leven in het ritme van de seizoenen. Ze zijn zich bewust van het feit dat alles energie is en handelen daarnaar. Heksen leven op een wijze waarbij het fysieke en het spirituele samenwerkt. Iedere heks heeft haar of zijn eigen talent en gebruikt dit ten goede van het grote geheel.
Terug naar blog