Kaneel

Kaneel

Algemene informatie
Latijnse naam: Cinnamomum verum

Kaneel wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt. De scheuten van de struik worden geoogst, de schors en bast verwijderd. De dunne binnenste bast blijft over. Die rolt zich vanzelf op. Daarna worden de rolletjes gedroogd. Bij het drogen verkleuren de stengels naar de typische geel-bruine kleur.

In het oude Egypte was kaneel een bestanddeel van parfum en het kruid werd zelfs gezien als een waardig geschenk voor koningen en keizers. Kaneelolie werd ook gebruikt voor het balsemen van lichamen. Het werd ook verwarmend kruid gebruikt bij misselijkheid, braken en winderigheid maar ook om de klieren te stimuleren.

Kaneel kan op verschillende manieren ondersteunen.
Als infuus of tinctuur helpt kaneel bij verkoudheden, koorts, griep en buikkrampen maar is het ook bloeddrukverlagend, helpt het bij ouderdomsdiabetes en stimuleert het de spijsvertering. Als etherische olie ondersteunt het bij reumatische aandoeningen, pijnlijke gewrichten en spierkramp door de specifieke plekken te masseren . Ook koude handen en voeten hebben hier baat bij. Let wel op dat bij het gebruik van etherische olie deze niet zo op de huid mag worden aangebracht maar vermengt dient te zijn met een basisolie zoals bijvoorbeeld amandelolie,  jojobaolie of arganolie, maar we kunnen uiteraard ook zonnebloemolie of olijfolie gebruiken.  We kunnen ook een zalf maken, dit kan soms gemakkelijker aan te brengen zijn.

Voor emotionele en/of spirituele doeleinden kun je kaneel als wierook gebruiken.
De warme, zachte geur geeft een verwarmend en licht afrodisiacum effect. Het brengt geluk in huis en zorgt voor een harmonieus evenwicht wanneer het gemengd wordt met zware en intense geuren. Kaneel heeft een positief effect op het gevoel van kou, nerveuze spanning en angst.

Als etherische olie geeft het ons fysieke energie, spiritueel bewustzijn en welvaart. De geur van kaneel vergroot ons vermogen om gebruik te maken van onze spirituele geest. Adem de geur in met visualisatie om uw financiële basis te vergroten. Zie de rijke geur die bol staat van geldenergie. Smeer de verdunde olie op je derde oog voor spiritueel bewustzijn en  helderheid.

Kaneel is mannelijk kruid en heeft een krachtige uitwerking. Het wordt geassocieerd met het element vuur en de planeet Zon. Hierdoor kan het worden ingezet voor spiritualiteit, succes, healing, kracht en bescherming. 

Draag het gedroogd bij je in een zakje voor bescherming of gebruik het bij spells en rituelen. Kaneel is een veelgebruikt ingrediënt in spreuken en rituelen voor voorspoed en succes.

Het geeft ook een boost aan je persoonlijke kracht. Kaneel kan magische, spirituele of paranormale aanvallen blokkeren. Strooi het om jezelf of je huis om een beschermende barrière  te creëren en je te beschermen tegen vijandige of uitputtende krachten zoals spreuken en slechte spirits Strooi daarna kaneel op je vensterbanken om de ingangen van je huis te beschermen.

De godinnen Venus en Aphrodite worden geassocieerd met Kaneel. Gebruik dit kruid om hen te eren en om je spell of ritueel krachtig te maken. 

KANEEL RITUEEL
Blaas iedere eerste dag van de maand kaneel bij je voordeur, terwijl je naar binnen kijkt. Door dit te doen nodig je wat geluk, overvloed en rijkdom uit. Daarnaast en geeft bescherming.

Kaneel Wierook
Kaneel Gedroogd kruid

Terug naar blog