Glidkruid

Glidkruid

Algemene informatie
Latijnse naam: Scutellaria laterifolia herba

Glidkruid groeit in de buurt van moerassen, rivieren en weilanden. Het is een onopvallend kruid die je niet zomaar ziet staan. De blauwe bloemen zijn iets minder dan 1 cm lang.

Kruidkundigen en artsen in Noord-Amerika gebruikten in de 18e eeuw het Glidkruid als een gebruikelijke behandeling voor de hysterie en hydrofobie veroorzaakt door hondsdolheid. Later werd het als een van de belangrijkste geneesmiddelen voor aandoeningen van het zenuwstelsel en gebruikten het om ernstige onevenwichtigheden als epilepsie en convulsies te behandelen. De Cherokee-vrouwen gebruikten het emmenagoge om de menstruatie door te laten breken.

Glidkruid kan ons op verschillende manieren ondersteunen.
Tegenwoordig wordt glidkruid als infuus of tinctuur gebruikt tegen hoofdpijn, zenuwtrillingen, stress, menstruatiespanning of krampen, slapeloosheid en nerveuze uitputting. het is een uitstekend kruid voor personen die zich niet kunnen ontspannen en/of slapen omdat er van alles in hun hoofd blijft rondspelen. 

Glidkruid is een vrouwelijk kruid en is subtiele en zachte uitwerking. Het wordt geassocieerd met het element Water en de planeet Saturnus. Hierdoor kan het perfect worden ingezet voor liefde, trouw, rust, kalmte en bescherming. 
Het is een kruid dat vaak wordt gebruikt voor bindende contracten, van zakelijke overeenkomsten tot romantische verbintenissen, en wordt gebruikt in periodes van ontspanning en vrede. Doe Glidkruid in een zakje en draag het bij je om de trouw van je geliefde te garanderen. Naast het kalmeren van zenuwaandoeningen in het lichaam, wordt Glidkruid gebruikt bij rituelen en spreuken om vrede en kalmte te bevorderen. Het staat ook bekend om zijn vermogen om meditatie te verbeteren en spirituele groei te vergemakkelijken.

Glidkruid Gedroogd kruid
Terug naar blog