Een Altaar

Een Altaar

Er zijn heel veel verschillende soorten altaren. Wat belangrijk is bij een altaar is dat het de uitstraling heeft die jij wilt,  je kunt bijvoorbeeld kaarsen plaatsen voor de elementen en de God en/of Godin. Dit kun je combineren met offerschaaltjes en drinkbekers evenals speciale messen, wands en nog veel andere dingen. 

Je kunt er ook voor kiezen om een voorouder altaar te creëren,  door het plaatsen van kaarsen en een foto van een overleden persoon die je lief is.  Ook kun je een belletje zoals bijvoorbeeld een ‘Bel met Dorje’ plaatsen om je voorouder te verwelkomen en je te ondersteunen in de taak die je die dag wilt doen.

Als je meer  aangetrokken wordt door spirits, zoals bijvoorbeeld feeën, krachtdieren maar ook Engelen dan kun je een afbeelding van die specifieke spirit op je altaar plaatsen met een offerschaaltje waar je wat lekkernij of drank voor je spirit in kunt doen als dank voor zijn/haar hulp.

Zo zijn er nog veel meer verschillende altaren mogelijk, je kunt ook meerdere altaren maken voor de diverse gidsen die je ondersteunen. Gebruik eventueel een altaar kleed of plaats wat edelstenen op het altaar. Hoe je het altaar inricht is aan jou. Het is iets persoonlijks, waar je steun kunt vragen aan je gids(en), kunt mediteren, je spells kunt voorbereiden en je gids(en) kunt eren. De enige beperking is jouw fantasie. Elke vlakke oppervlakte waar je kaarsen, een wierookbrander, kruiden en wat je verder nodig hebt voor de magie op kunt zetten, kan als altaar dienen. 

Terug naar blog