Grove Den

Grove Den

Algemene informatie
Latijnse naam: Pinus sylvestris

De Den kan in heel Europa gemakkelijk worden gevonden, vooral in de wat koudere gebieden zoals Scandinavië. Het is een lange, groenblijvende boom die vaak 35 meter hoog kan worden. De boom heeft 3 opvallende kenmerken; de langgerekte groei, de naalden die paarsgewijs groeien en de prikkelende geur. De geur komt van het harshoudende, klevende sap dat door de bast naar buiten komt.   

Dennenhars en de lichtgroene scheuten werden in vroegere tijden al gebruikt om verkoudheid, hoest, jicht en reuma tegen te gaan. De energie van de Den kan op vele manieren helpen, fysiek, emotioneel en/of spiritueel.


Als infuus of tinctuur versterkt het de immuniteit, verlicht het bronchitis, verkoudheid en griep. Als zalf of olie kan de Den helpen bij huiduitslag en huidschilfers, maar ook bij snijwonden, zweren en reumatische klachten. De Den bevordert ook de doorbloeding en helpt bij oververmoeidheid en spierpijn.  Let wel op dat bij het gebruik van etherische olie deze niet zo op de huid mag worden aangebracht maar vermengt dient te zijn met een basisolie zoals bijvoorbeeld amandelolie,  jojobaolie of arganolie, maar we kunnen uiteraard ook zonnebloemolie of olijfolie gebruiken.  We kunnen ook een zalf maken, dit kan soms gemakkelijker aan te brengen zijn. 

Voor emotionele en/of spirituele doeleinden kun je Dennenhars als wierook gebruiken. Dennenhars heeft een sterk reinigende werking en bevrijdt onze geest van vervuilde locaties. Het verdrijft melancholie en verdriet en geeft ons een gevoel van veiligheid. Vol goede moed zien we weer het licht van het leven; vreugde en harmonie komen onze ziel binnen. Een zachte, onopvallende geur.

Ook als etherische olie is het goed in te zetten en kan het ondersteunen bij 
genezing, zuivering, bescherming, fysieke energie en magische energie.
De geur is ideaal voor zuivering, vooral tijdens de wintermaanden. Adem in voor bescherming, visualiseer dat alle negatieve energieën die jou als doelwit dragen, worden afgestoten en teruggestuurd naar hun oorsprong. De geur is ook nuttig voor het verhogen van de energie die beschikbaar is voor magisch en fysiek gebruik.

Als smudge reinigt de verfrissende geur van dennenhout niet alleen ruimtes, maar verjongt ook de geest, waardoor je een gevoel van groei, voorspoed en aarding krijgt.

 Dennenhars wierook
Dennen etherische olie
Dennen smudge

 

 

Terug naar blog