De natuur als wierook

De natuur als wierook

Elke plant en boom heeft zijn eigen specifieke kracht die we kunnen inzetten voor ondersteuning in ons dagelijks leven. We gebruiken het gedroogd als thee, allereerst omdat het lekker is maar daarnaast ook voor zijn medicinale werking.


Als wierook kan het ons spiritueel en emotioneel ondersteunen en bescherming geven. Het wordt nog niet veel gebruikt in onze huidige tijd, echter gedroogde kruiden werden al eeuwen gebruikt als wierook voor ritueel of zuivering.

We kennen allemaal natuurlijk de werking van witte salie en het heilige hout Palo Santo, of hebben er in ieder geval wel eens over gehoord. Maar naast deze 2 bekende producten zijn er veel meer planten, bloemen, houtsoorten en harsen die ons kunnen ondersteunen.

We gebruiken vaak wierookstokjes of kegeltjes, maar deze ondersteunen ons een vele malen minder dan het gedroogde kruid, houtsoort of hars zelf. Dit omdat naast een heel klein deel van het natuurproduct ook geurstoffen en andere chemische stoffen worden gebruikt. Bij het verbranden van een plantdeel of boom product komt er meer energetische energie vrij en hebben we er meer profijt van.

Wij, als Natuurmagie bieden dan ook een groot assortiment van deze natuurproducten aan als wierook. Elk wierook product is voorzien van informatie waar je het voor in kunt zetten. Wil je meer over een bepaalde wierook weten, kijk dan in onze webshop.

Terug naar blog