De Natuur

De Natuur

We staan er vaak niet bij stil hoe belangrijk de natuur voor ons is. Niet alleen maar voor onze zuurstof maar ook medisch en spiritueel is de natuur belangrijk.


Wandelen in het bos brengt ons ontspanning en geeft ons weer energie.  De geur van bloemen en planten brengt ons in een bepaalde gemoedstoestand. Onze voorouders gebruikten alles wat in de natuur te vinden is zoals kruiden, planten en bomen al voor genezing. Dit gebeurde in alle culturen, dus niet alleen kruidenvrouwen gebruikten dit maar ook de sjamanen en indianen.

Tegenwoordig krijgen we onze medicijnen in tabletvorm of als ander preparaat, maar de basis hiervan ligt bij de eigenschappen van een bepaalde boom of plant of een combinatie hiervan.

De natuur kan nog steeds op veel verschillende manieren worden ingezet, als kruid voor ons eten maar ook bijvoorbeeld als drank, zalf, gorgeldrank, bad, wierook en zelfs energie.

Laat ik als voorbeeld de plant Hysop nemen;
Als gedroogd kruid kunnen we Hysop onder andere als thee inzetten bij hoest, gebrekkige eetlust, een moeilijke spijsvertering, gebrek aan concentratievermogen, stress en neerslachtigheid. We kunnen het uitwendig ook gebruiken voor zalf bij kneuzingen en blauwe plekken, als gorgeldrank bij keelpijn en voor een omslag bij kleine snijwonden.

Als etherische olie kunnen we het ook gebruiken bij astma, hoest, kneuzingen en kleine wondjes, als we het in een aromalamp of verdamper doen geeft het een kalmerend effect en bevorderd het je concentratievermogen en zorgt dat je weer meer zicht krijgt op de dingen die je moet doen, ook helpt het de bloeddruk te verhogen.

Dan kun je het ook als wierook gebruiken, als je dit doet brengt het je diep naar je innerlijk en wordt het gemakkelijker om je gedachten te zuiveren. Dit kan ons nieuwe inzichten in ons leven geven en ons kracht bieden deze nieuwe wegen in te slaan. Daarnaast geeft de plant bescherming.

Spiritueel geeft het een groter gevoel van harmonie en eenheid,  de energie brengt de 2e en 3e chakra meer in balans zodat deze zich beter verenigen met het 1e en het hart chakra. Het geeft ook een tijdelijk balans van de mentale, emotionele en etherische lichamen, waardoor het astrale lichaam meer kalm en vredig wordt.  

Zo zie je, de natuur kan ons veel meer bieden dan alleen onze broodnodige zuurstof en je kunt het op meerdere manieren toepassen.

Hysop is maar 1 van de vele planten en bomen die ons op vele manieren kunnen helpen en ondersteunen op ons pad, zowel fysiek als spiritueel. Ik heb in het verleden al een aantal kruiden besproken, maar ik word door mijn gidsen geleid om meer over de werking van planten en bomen  uit te leggen.

Terug naar blog