Aromatherapie

Aromatherapie

Wat zijn nu eigenlijk etherische oliën, dit zijn de geneeskrachtige eigenschappen die als vloeistof vrijkomen als we een plant, boom of bloem op een speciale manier behandelen, bijvoorbeeld door waterdampdestillatie of persen. Dit product is dus 100% natuurzuiver of biologisch. Deze etherische oliën kunnen, net als de plant, boom of bloem zelf, fysiek, mentaal en spiritueel, op een holistische manier het zelfgenezend vermogen ondersteunen.
Iedere olie heeft een bepaalde heilzame vibratie en helpt om je weer in balans te brengen.

De geneeskrachtige eigenschappen worden via huid of luchtwegen opgenomen. Er zijn verschillende methodes om te werken met deze oliën, zoals door verdamping of stoom, in bad of voetbad. Je kunt het ook vermengen met een basis olie voor massage of huidolie. Daarnaast kun je etherische olie aan je crème, bodylotion of gezichtsmasker toevoegen. Je mag etherische olie nooit rechtstreeks op de huid aanbrengen.

Hoe kun je etherische oliën gebruiken:
Verdamping / Stoom
Gebruik tot 6 druppels in water in een aroma verdamper of tot 3 druppels op een geursteentje.
voor inhaleren bij verkoudheid of voor dieptereiniging van het gezicht. Tot 5 druppels in kokend water .
1 tot 3 druppels op het kussen om te helpen bij de ademhaling of bij slaapproblemen.

Bad / voetenbad
Meng de etherische olie altijd met een basisolie of neutraal badschuim, Gebruik etherische olie nooit puur in het water, deze blijft drijven op het water en hierdoor kunnen huidiritaties optreden.

Massage / huidolie
Etherische oliën mogen nooit rechtstreeks op de huid worden aangebracht, meng de etherische olie altijd met een basisolie.

Bovenstaande zijn algemene richtlijnen voor het gebruik van etherische oliën, het kan zijn dat je al genoeg aan minder druppels hebt om resultaat te behalen, dit is per persoon verschillend.
Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Terug naar blog